Advert
Advert

6 Bin 600 Hektarlık Alan Rehabilite Edildi

İnsan odaklı bir madencilik anlayışını kendilerine rehber edindiklerini söyleyen Bakan Bayraktar, “Bugüne kadar yapılan üretim faaliyetlerinde 6 bin 600 hektarlık alanın yeniden rehabilite edildiğini ve bu alanlara 18 milyondan fazla ağacın tekrar dikil

6 Bin 600 Hektarlık Alan Rehabilite Edildi

İnsan odaklı bir madencilik anlayışını kendilerine rehber edindiklerini söyleyen Bakan Bayraktar, “Bugüne kadar yapılan üretim faaliyetlerinde 6 bin 600 hektarlık alanın yeniden rehabilite edildiğini ve bu alanlara 18 milyondan fazla ağacın tekrar dikildiğini tespit etmiş durumdayız.” dedi.

 

İnsan Odaklı Madencilik

Bakan Bayraktar, TOBB Türkiye Madencilik Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada madenciliğin büyük riskler barındıran emek yoğun bir sektör olduğunu kaydederek “Önce insan, insan odaklı madencilik, sonra çevre, sonra da katma değerli bir madencilik anlayışını, bir prensibi kendimize adeta rehber edindik.” dedi.

 

Milli Maden Mücadelesi

Türkiye’de son 10 yılda yıllık ortalama 758 milyon ton maden üretimi yapıldığını ifade eden Bayraktar, “22 yıldır olduğu gibi önceliğimiz sanayimizin ihtiyaç duyduğu madenleri mümkün olan en üst seviyede kendi imkanlarımızla, yerli kaynaklarımızla karşılamak, öz kaynaklarımızı çıkarmak, ekonomiye bunları kazandırmak. Çünkü şuna inanıyoruz. Milli maden mücadelesi diyorum. Bu bir mücadele. Bu mücadeleyi hep birlikte veriyoruz.” diye konuştu.

 

Sorumlu Madencilik

Bayraktar, dünya iklim değişikliğiyle, küresel ısınmayla mücadele ederken sorumlu madencilikle ilgili planlamalar yaptıklarını anlatarak “MAPEG'in yürütmüş olduğu bir Türkiye geneli rehabilite edilmiş maden sahaları ile madencilik, sosyal sorumluluk çalışmalarının tespiti projesi var. Bu anlamda bugüne kadar yapılan üretim faaliyetlerinde 6 bin 600 hektarlık alanın yeniden rehabilite edildiğini ve bu alanlara 18 milyondan fazla ağacın tekrar dikildiğini tespit etmiş durumdayız.” dedi.

 

Daha İyi Olmalı

Türkiye’de madenciliğin, çevre karşıtı değil, çevreye duyarlı bir anlayışla yürütüldüğünü vurgulayan Bayraktar, “Ama bu yaptıklarımız sadece yapacaklarımızın teminatı diyelim. Daha iyi olması lazım. Rrehabilitasyon projelerini doğru bir şekilde hayata geçmesini takip etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

Stratejik Önemde

Bayraktar, nadir toprak elementlerinin ekonomik, iktisadi değerden ziyade stratejik açıdan çok büyük bir öneme haiz olduğunu söyleyerek “Ülkemizi dünya liginde çok üst yere taşıyacak bu alanda çok hızlı bir şekilde bu yatırımları gerçekleştirebilmemiz lazım.” değerlendirmesini yaptı.

 

Haber ile ilgili fotoğraflar için tıklayınız…



Haber Kaynağı: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
Haberi Yapan: Ebubekir Bastama
pursaklar Pursaklar Haber pursaklar belediyesi beykoz haber pursaklar haber pursaklar haber enerji bakanlığı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
31 Mart 2024 Ankara  ve İlçeleri Yerel Seçim Anketi ve Anket Sonuçları (Sizlerin Düşüncesi Bizim İçin Önemlidir!)
31 Mart 2024 Ankara ve İlçeleri Yerel Seçim Anketi ve Anket Sonuçları (Sizlerin Düşüncesi Bizim İçin Önemlidir!)
Pursaklar'da Spora Engel Yok
Pursaklar'da Spora Engel Yok