Advert
Advert

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında Gerçekleştirilen SİBERGÖZ-33 ve SİBERGÖZ-34 Operasyonları'nda 63 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen  SİBERGÖZ-33 ve SİBERGÖZ-34  Operasyonları'nda 63 şüphelinin yakalandığını açıkladı

 Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında Gerçekleştirilen SİBERGÖZ-33 ve SİBERGÖZ-34 Operasyonları'nda 63 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen  SİBERGÖZ-33 ve SİBERGÖZ-34  Operasyonları'nda 63 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
 
İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin, İstanbul, Hakkari, Tekirdağ ve Niğde'de nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve çocuk müstehcenliği suçlarının bilişim sistemleri kullanılarak işlenmesine yönelik SİBERGÖZ-33 Operasyonu düzenlendiğini belirtti.

Operasyon kapsamında 16 şüphelinin yakalandığını aktaran İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı:

"Operasyonlar sonucunda şüphelilerinin banka hesaplarında ilk belirlemelere göre 18 milyon 500 bin lira para hareketliliği olduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu 18 cep telefonu, 13 bilgisayar, çok sayıda sim kart, taşınabilir bellek, CD, kamera ve çok miktarda Türk lirasına el konuldu."


SİBERGÖZ-34 Operasyonu'nda 47 gözaltı


İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 11 ilde de nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarını işleyenlere yönelik SİBERGÖZ-34 Operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

Operasyonda 47 şüphelinin yakalandığı bilgisini veren İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Kocaeli, Adana, İstanbul, Samsun, Gaziantep, Mersin, İzmir, Denizli, Düzce, Ordu ve Bursa'da düzenlenen Sibergöz-34 Operasyonları'nda şüphelilerin, Facebook Marketplace isimli e-ticaret platformundan 'konteyner, elektrikli araba vb.' ilanı verdikleri, iletişime geçtikleri vatandaşlardan 'ürün bedeli' adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu."
 


Haberi Yapan: Ebubekir Bastama

 

pursaklar Pursaklar Haber pursaklar belediyesi beykoz haber pursaklar haber pursaklar haber içişleri bakanlığı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
31 Mart 2024 Ankara  ve İlçeleri Yerel Seçim Anketi ve Anket Sonuçları (Sizlerin Düşüncesi Bizim İçin Önemlidir!)
31 Mart 2024 Ankara ve İlçeleri Yerel Seçim Anketi ve Anket Sonuçları (Sizlerin Düşüncesi Bizim İçin Önemlidir!)
Pursaklar'da Spora Engel Yok
Pursaklar'da Spora Engel Yok