Advert
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan’a 1915 olaylarına ilişkin mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini vatanında ikinci sınıf hissetmesine müsaade etmedik, etmeyiz." dedi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 ola

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan’a 1915 olaylarına ilişkin mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini vatanında ikinci sınıf hissetmesine müsaade etmedik, etmeyiz." dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 olaylarına ilişkin Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a bir mesaj gönderdi.

Mesajında, Birinci Dünya Savaşı'nın ortaya çıkardığı olumsuz şartlarda hayatını kaybeden Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı Ermenileri anan, torunlarına taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, çatışmalar, isyanlar, çete hareketleri ve tedhiş eylemleri nedeniyle vefat eden, şehit edilen Osmanlı toplumunun tüm mensuplarına Allah'tan rahmet diledi.

Birinci Dünya Savaşı'nın Osmanlı topraklarında yol açtığı yıkımın, hafızalarda derin izler bıraktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ecdadımızdan bize miras kalan huzur ve barış ikliminin devamı, ancak müşterek gayretlerimizle mümkün olabilir. Ürettikleri kültürel ve beşeri eserlerle Anadolu topraklarını zenginleştiren Ermeni vatandaşlarımızın emniyeti, refahı ve mutluluğu bugün de teminat altındadır. Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini vatanında ikinci sınıf hissetmesine müsaade etmedik, etmeyiz. Tarihte yaşananları, radikal söylemlere, ötekileştirmeye, nefret diline geçit vermeden, aklın, vicdanın ve bilimin rehberliğinde ele almamız önemlidir. Millî belleğimize kazınan hadiseler arasında ayrım yapmaksızın, empati kurulması, ekilen nefret tohumlarının kök salmasını da engelleyecektir."

Dünyayı çepeçevre saran şiddet ve savaş sarmalından gelecek kuşakları korumanın yolunun, ortak acılardan çıkarılacak dersler ışığında, geleceği birlikte inşa etmekten geçtiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni toplumunun mensuplarına selamlarını iletti.



Haberi Yapan: Ebubekir Bastama
pursaklar Pursaklar Haber pursaklar belediyesi beykoz haber pursaklar haber pursaklar haber iletişim başkanlığı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
31 Mart 2024 Ankara  ve İlçeleri Yerel Seçim Anketi ve Anket Sonuçları (Sizlerin Düşüncesi Bizim İçin Önemlidir!)
31 Mart 2024 Ankara ve İlçeleri Yerel Seçim Anketi ve Anket Sonuçları (Sizlerin Düşüncesi Bizim İçin Önemlidir!)
Pursaklar'da Spora Engel Yok
Pursaklar'da Spora Engel Yok