Advert
Advert

THY: İstihdamda depremzedelere pozitif ayrımcılık yapacağız

THY: İstihdamda depremzedelere pozitif ayrımcılık yapacağız

THY: İstihdamda depremzedelere pozitif ayrımcılık yapacağız

THY: İstihdamda depremzedelere pozitif ayrımcılık yapacağız

THY, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgedeki 1000 aileden birer kişinin Türk Hava Yolları ve iştirak şirketlerinde işe alınacağını duyurdu.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından iş dünyasından depremzedelerin istihdamı için de yeni projeler gelmeye başladı.

Tahliyeleri sağlamakta büyük rol oynayan Türk Hava Yolları bu kapsamda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinasyonunda deprem bölgesinde 1000 konutluk "THY Mahallesi" projesi içinde çalışmalara devam edildiğini bildirdi.

75 milyon dolarlık bu bağışın yanı sıra yeni bir projenin müjdesini vermek istediğini de ifade eden Bolat, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesinde afetten etkilenen 1000 aileden birer kişiye Türk Hava Yolları ve iştirak şirketlerinde iş imkanı sunacağız. Her yıl ihtiyacımıza binaen istihdam ettiğimiz çalışma arkadaşlarımızı, bu bölgelerden başvuran vatandaşlarımıza öncelik vererek istihdam edeceğiz. Kabin memurluğuna alacağımız arkadaşlarımıza da 3 ay İngilizce eğitimini ücretsiz vererek, pozitif ayrımcılık yapacağız.

Bunun gibi detayları olgunlaştırarak kısa zamanda resmi olarak ilan edeceğiz. O zamana kadar sabırla beklemenizi rica ediyorum. Yaklaşan turizm sezonunda Hizmet İhracatçıları Birliklerine üye tüm ilgili sektörlere de öncülük edeceğimize ve onların da bu taşın altına ellerini koyacaklarına inanıyorum. Bu sene üstün gayretleriyle 85 milyar dolar hizmet ihracatına imza atan arkadaşlarımdan her birinin de bu seferberlikte 'ben de varım' diyeceğine inanıyor ve istihdam projelerini bekliyorum."

THY: İstihdamda depremzedelere pozitif ayrımcılık yapacağız THY istihdam deprem pursaklar haber pursaklar gündem
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
31 Mart 2024 Ankara  ve İlçeleri Yerel Seçim Anketi ve Anket Sonuçları (Sizlerin Düşüncesi Bizim İçin Önemlidir!)
31 Mart 2024 Ankara ve İlçeleri Yerel Seçim Anketi ve Anket Sonuçları (Sizlerin Düşüncesi Bizim İçin Önemlidir!)
Pursaklar'da Spora Engel Yok
Pursaklar'da Spora Engel Yok