17. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı: Siber Dayanıklılık ve Olgunluk Temasıyla 16-17 Ekim'de Ankara'da
ANKARA - Türkiye'nin en prestijli etkinliklerinden biri olan 17. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC Türkiye 2024), 16-17 Ekim 2024 tarihlerinde T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenecek. Bu yılın ana teması "Siber Dayanıklılık ve Olgunluk" olarak belirlenmiş durumda.
Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Alanında Öncü Etkinlik
2007 yılından beri düzenlenen bu konferans, Türkiye'nin bilgi güvenliği ve kriptoloji alanındaki bilimsel ve sektörel çalışmaların paylaşıldığı, üniversite, kamu ve endüstri işbirliğinin geliştirildiği en önemli etkinlik olarak kabul ediliyor. Bilgi Güvenliği Derneği tarafından, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde gerçekleştirilen bu konferans, Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Savunma Sanayii Başkanlığı da konferansa destek veren kurumlar arasında.
Uluslararası Katılım ve Akademik İçerik
Konferans, hem akademik hem de sektörel katılımcılara açık. Paneller, eğitimler ve davetli konuşmacıların yanı sıra, seçkin araştırmacıların sunacağı bildiriler, konferansın verimli geçmesine büyük katkı sağlayacak. IEEE tarafından tanınan bu konferansta sunulan akademik bildiriler, hakem değerlendirmesinin ardından sözlü veya poster sunumu için seçilecek ve bildiriler kitabında yayımlanacak. Kalitesi ve IEEE standartlarına uygun olan bildiriler ise IEEE Xplore veritabanında yer alma şansını elde edecek.
Katılım ve Kayıt Bilgileri
Konferansa katılım, konuya ilgi duyan herkese açık ve ücretsiz olacak. Ancak katılım için kayıt yaptırılması zorunlu. Kayıt olmak isteyenler, bu bağlantı üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Bu etkinlik, 2015-2018 yılları arasında Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA) tarafından da desteklenmiş ve "Siber Güvenlik Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında yer almıştı. ISC Türkiye 2024, bu yıl da bilgi güvenliği alanında önemli bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Konferansta Ele Alınacak Konular:
Bilgi Güvenliği Alanında:
-
Bilgi Güvenliği
-
5G Güvenliği
-
Giriş Kontrolü
-
Kimlik Doğrulama
-
Büyük Veri Güvenliği ve Gizliliği
-
Biyometri Uygulamaları ve Standartları
-
Bulut Güvenliği / Gizlilik
-
Adli Bilgisayar İncelemeleri
-
Siber Suçlar
-
Siber Güvenlik
-
Veritabanı Güvenliği
-
Gömülü Sistem Güvenliği
-
Kimlik Yönetim Sistemleri
-
Bilişim Kanun ve Yönetmelikleri
-
IoT Güvenliği
-
Mobil Güvenlik
-
Ağ Güvenliği
-
İşletim Sistemleri Güvenliği
-
Güvenli Yazılım Geliştirme
-
Güvenlik Protokolleri
-
Sensör Sistemleri Güvenliği
-
Gözetim Sistemleri
-
Tehditler, Güvenlik Açıkları ve Risk Yönetimi
-
Kablosuz Güvenlik
Kriptoloji Alanında:
-
Sonlu Alanların Uygulamaları
-
Uygulamalı Kriptografi
-
Kriptografik Mimariler ve Uygulamalar
-
Kriptografik Saldırılar, Teoriler ve Karşı Önlemler
-
Kriptografik Protokoller
-
Hata Düzeltme Kodları
-
Sonlu Alan Aritmetiği
-
Homomorfik Şifreleme
-
Hafif Kriptografi
-
Kuantum Sonrası Kriptografi
-
Sahte Rastgele Sayı Üreticileri
-
Kriptografi için Kuantum Hesaplama
-
Kuantum Kriptanaliz
-
Kuantum Kriptografisi
-
Yan Kanal Saldırıları